Singura pârghie care poate răsturna cu adevărat absurdul este numai aceea care sprijină solid pe logică.

marți, 12 aprilie 2016

Mossadu', ninja şi ardelenii

Dacă cineva poate crede că nişte persoane, care au lucrat într-unul dintre cele mai capabile servicii de informaţii din lume, sparg căsuţele de email cu ranga şi îşi culeg informaţiile ascultând cu urechile lipite pe la uşi, atunci acel cineva este cel puţin naiv.

Toată chestia asta ascunde ceva mult mai interesant, ceva cu mult mai mult miez.

Ca o părere strict personală...

Probabil că unele persoane din D.N.A. au tulburat nişte ape, iar ca replică, nişte cetăţeni care cunosc anumite chestii din D.N.A. au făcut un prim gest.

De aici, lucrurile se pot dezvolta în două direcţii mari şi late.

Fie ca urmare a propriilor slăbiciuni interne, D.N.A.-ul va face ca de obicei pasul înapoi în faţa presiunilor şi atunci cam asta a fost tot; adică nu vom mai avea parte de dezvăluirile cu adevărat interesante, fie...

D.N.A. o arde vitejeşte şi iese la bătaie, ocazie cu care îşi va lua multiple capace, urmând ca noi să aflăm nişte lucruri cel puţin interesante despre cei care se bat cu cărămida-n co@#e că se luptă cu corupţia din ţara asta, lucruri care ne vor provoca nu numai o profundă uimire, dar şi foarte foarte mulţi nervi, celor mai mulţi dintre noi.

Vă mărturisesc că, din păcate, o evoluţie în această a doua direcţie mi se pare cel mai puţin probabilă. Cu alte cuvinte, cred că oamenii vor cădea până la urmă la pace.

Păcat însă. Am fi aflat lucruri cu adevărat utile, lucruri pe care însă le bănuim şi ale căror urmări le vedem limpede ca lumina zilei în cotidian. O confirmare explicită a lor, ar fi fost totuşi dezirabilă, da' dacă nu se poate, nu se poate. Nu-i nimic, asta e. Ne mulţumim şi cu puţin. În fond, ne-am obişnuit cu asta.