Intro

Singura pârghie care poate răsturna cu adevărat absurdul, este numai aceea care sprijină solid pe logică.

miercuri, 20 aprilie 2016

O educaţie dinamică, vie, susţinută; o rupere de artificial, ar fi mult mai benefice omului, pentru că vedeţi dumneavoastră, spălarea creierului poate merge în ambele direcţii.

Cu alte cuvinte, uzitând de acelaşi limbaj de lemn, de aceleaşi idei fixe şi în general, de aceeaşi educaţie lipsită de orice fecunditate, pot convinge atât soldatul să ia arma în mână şi să tragă la întâmplare în oameni, cât şi civilul să se arunce în aer în mijlocul mulţimii.

De ce nu se face nimic în această privinţă?

Pentru că în viziunea unor „oameni”, starea de perpetuă beligeranţă este una mult mai viabilă economic decât aceea de pace.

Pe timp de pace, omul gândeşte, omul crează, descoperă, omul construieşte. Este adevărat, toate acestea pot aduce la rândul lor profit, însă a gândi, a crea, a descoperi şi a construi, sunt verbe care necesită o anumită perioadă de timp pentru a se transpune în fapte, în produs finit, cum s-ar zice, în vreme ce războiul, prin distrugerile şi prin moartea ce le aduce cu sine, începe să producă bani încă de la primele gloanţe trase.

... de aici această „viabilitate” a războiului.

Ceva ce la un moment dat era parte din natura noastră, din sălbăticia noastră de început, adică dorinţa de a lupta şi de a ucide, a ajuns cumva, din raţiuni de ordin material, să fie întreţinut şi antrenat în mod artificial, pentru a umple nişte buzunare.

Păcat.